Don Det - Don Khone, eilandhoppen

6 september 2019 - Khong Island, Laos

Tussen de rijstveldenNatte rijstNatte rijstOude spoorbrugOude spoorbrugMekongOude Franse locomotief

Vandaag verhuisd van Don Det naar Don Khon, niet ver maar door de overstromingen een bijzondere wandel- en fietstoer. Door de waterstand kan je niet overal fietsen. Het grootste deel, op het talud van het oude Franse spoorlijntje wel. Op Don Khone is het niet anders. Ik verblijf in het Sala Don Khone hotel. Gezien de “bijzondere” omstandigheden krijg ik een “bijzondere” kamer voor weinig, zie de foto’s. De kamers bevinden zich in een oud Frans koloniaal pand, gebouwd door ministerie voor koloniale zaken.

Sala Done KhoneSala Done KhoneSala Done KhoneSala Done KhoneSala Done Khone

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Joke Nelemans:
    6 september 2019
    Jammer van alle regen Pieter, maar deze kamer is wel erg mooi. Ik herinner me dat wij in Laos ook veel mensen tegekwamen die weggespoeld waren uit het eilandengebied.
    Is het extreem weer? Of een beetje horen bij dit gebied.
  2. Pieter Roelofs:
    6 september 2019
    Het is nu heel extreem, hele dorpen worden geëvacueerd. Hoogste waterstand in 12 jaar. Je moet goed kijken wat wel en niet kan. Over drie dagen ga ik de grens met Cambodja over en dan weg van de Mekong.
  3. Kees:
    6 september 2019
    Het is we afzien als de wegen ziet hoe die er uitzien. Elke keer zoeken zeker welke route niet of wel vanwege het water overlast te berijden zijn.
  4. Pieter Roelofs:
    6 september 2019
    Het hoort erbij maar het is nu extreem. Ik blijf hier drie dagen, dan naar Cambodja, weg van de Mekong.
  5. Joke Nelemans:
    6 september 2019
    Oke. We blijven je volgen. Hier is het ook "vochtig". Succes en veel plezier Pieter.
  6. Toni en Arnold:
    8 september 2019
    Mooie kamer Pieter en ook nog een zwembad voor de deur!
    Gelukkig is het op het oude spoorlijntje nog een beetje goed fietsen!
  7. Pieter Roelofs:
    9 september 2019